مرکزنیکوکاری امام جواد(ع) استان مرکزی کد8575

مرکزنیکوکاری امام جواد(ع) استان مرکزی کد8575

مرکزنیکوکاری امام جواد(ع) استان مرکزی کد8575 باتحت پوشش داشتن147خانوار 147 زن سرپرست خانوارو186 ازبچه های بدسرپرست وبی سرپرست(ایتام)
مرکزنیکوکاری امام جواد(ع) استان مرکزی کد8575

مرکزنیکوکاری امام جواد(ع) استان مرکزی کد8575

مرکزنیکوکاری امام جواد(ع) استان مرکزی کد8575 باتحت پوشش داشتن147خانوار 147 زن سرپرست خانوارو186 ازبچه های بدسرپرست وبی سرپرست(ایتام)

حقوق معلولین


پیرو بخشی از صحبت هایم در هفدهمین عصرانه ی هامون می خواهم به ماده ی 12«قانون جامع حمایت از حقوق معلولان» مصوبه ی اردیبشهت 1386 مجلس شورای اسلامی اشاراتی داشته باشم. قانون گذار در قانون جامع یادشده در ماده ی دوازدهم آورده است.

"سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف است حداقل دو ساعت از برنامه های خود را در هر هفته در زمان مناسب به برنامه های سازمان بهزیستی کشور و آشنایی مردم با توانمندی‌های معلولین اختصاص دهد."

  

متاسفانه باید عنوان کنم ماده ی مورد نظر نیز مانند بسیاری از ماده های دیگر “قانون جامع حمایت از معلولین” به اجرا درنیامده است. در این ماده، سازمان صدا و سیما موظف شده در هفته حداقل دو ساعت به پخش برنامه های اختصاصی پیرامون مسایل معلولین بپردازد. اینکه دیگر برنامه های صدا و سیما به مناسبت های مختلف از جمله دوزادهم آذرماه (روز جهانی معلولین) و یا ایام ماه رمضان برنامه های مختلف و غیر تخصصی و بدون کمترین تحقیق و شناختی تهیه کرده و پخش کند جزو قانون مذکور نیست و دردی را از هزاران درد معلولین و سازمان بهزیستی کشور دوا نخواهد کرد. گستره ی مشکلات عموم معلولین کشور و برنامه ی سازمان بهزیستی آن قدر گسترده است که کمترینشان در برنامه های ده،بیست دقیقه ای مناسبتی مطرح نمی شود. صدا و سیما به علت پوشش گسترده اش در اقصا نقاط کشور بهترین رسانه ی فراگیر برای بیان برنامه های بهزیستی و مشکلات معلولین است. قانون گزاران خانه ی ملت هم به این موضوع واقف بوده اند وگرنه چرا باید چنین ماده ای در قانون جامع بیاورند.

چرا مسئولین رسانه ی ملی تاکنون که بیش از شش سال از تصویب و ابلاغ این قانون به سازمان صداو سیما می گذرد حتا یک برنامه هفتگی تخصصی و شفاف با مشارکت معلولین؛ پیرامون دغدغه ها، مشکلات و موفقیت های معلولین ندارد؟! چرا من به عنوان کسی که دوازده سال است دچار معلولیت شده ام هر روز در برنامه های مختلف تخصصی و حاشیه ای باید ده ها بار چهره ی کفاشیان و رویانیان و فتح الله زاده را ببینم ولی حتا یکبار چهره ی رئیس سازمان بهزیستی کشور را در برنامه ای تخصصی و چالشی ندیده باشم. موضوع این است که عموم معلولین کشور نمی دانند بودجه ی سالانه ی سازمان بهزیستی چه قدر است و در کجا و چگونه هزینه می شود. آن هم در مملکتی که چند سال پیش توسط یکی از کانال های تلویزیونی شخصن شنیدم بیش از هفت میلیون جانباز و معلول در آن زندگی می کند. متاسفانه رسانه ی ملی برای موضوعاتی که قانون مشخصی برایش تدون نشده، ده ها ساعت ذز هفته برنامه دارد ولی برای ضرورتی مانند طرح مشکلات، دغدغه ها و موفیقت های معلولین پیرو قانون عمل نمی کند. انگار نه انگار این هفت میلیون جانباز عزیز و معلولین محروم از حق و حقوقشان جزو افراد این مملکت هستند و سهمی از رسانه ی ملی هم دارند. هفت میلیون نفر یعنی ده درصد افراد این کشور...

دو سه سال پیش یکی از اعضاء کمیسیون های تخصصی مجلس هزینه ی سالانه یک معلول نخاعی را 22 میلیون تومان عنوان کرد در صورتی که سازمان بهزیستی - حداقل در استان بوشهر- کمتر از 10 درصد این مبلغ را به عنوان حق برستاری طی یک سال، آن هم به صورت کاملن نامنظم پرداخت می کند. که آن هم به همه ی معلولین نخاعی تحت پوشش اش اختصاص نمی یابد. به گمان شما طرح چنین مشکلاتی کجا باید صورت بگیرد؟ مطمئنن یکی از جاهایی که باید طرح مشکل شود سازمان صدا و سیما است.

به گمان من همین “قانون جامع حمایت از حقوق معلولان” که دستور العملی بسیار مناسب با دغدغه ها و مشکلات معلولین است را سازمان صدا و سیما طی برنامه ای حداقل باید چندین و چند بار فقط روخوانی کند تا عموم معلولین مملکت نسبت به حق و حقوقشان مطلع شوند. متاسفانه اکثریت معلولین کشور حتا از وجود چنین قانون جامع ای مطلع نیستند تا با پیگیری حق و حقوقشان طبق ماده های شانزده گانه اش عمده مشکلاتشان را برطرف کنند. شخصن خود من اگر به اینترنت دسترسی نداشتم از وجود چنین قانونی بی اطلاع می ماندم. آیا همه ی معلولین مملکت به اینترنت دسترسی دارند؟ خوشبختانه من وقتی که دچار معلولیت شدم شاغل بوده و انداک حقوق ماهیانه ای داشته و دارم. همچنین برای تهیه ی کالاهای پزشکی ام از طرف سازمان محل خدمتم حمایت هایی می شوم، با این همه با مشکلات عدیده ای درگیر هستم. مورد دیگر حتا من هم سالیانه به بیست و دو میلیون تومان پول جهت رفع مشکلاتم در جهت داشتن یک زندگی طبیعی و درمانی مناسب، دسترسی ندارم و تنها تومان در سال دسترسی ندارم و تنها حدود پنج، شش میلیون تومان جهت خرید کالاهای بزشکی مصرف روزانه ام می توانم هزینه کنم و بعنوان مثال از فیزیوتراپی که هزینه اش بسیار بالاست محروم هستم.

موضوعی که در این مطلب از آن غافل ماندم این است که بالاخره سازمان صدا و سیما یک نهاد فرهنگی است و بعد از مشکلات معیشتی و درمانی بزرگترین مشکل عموم معلولین کشور ما مشکل عدم فرهنگ سازی مناسب جهت خودباوری و حضور دوباره و مثمرثمر در جامعه است. شاید بزرگترین مانع در این امر برخورد نامناسب و گاهن توهین آمیز اغلب افراد جامعه با فرد معلول باشد. متاسفانه چنین برخورد هایی اعتماد به نفس فرد معلول را خدشه دار کرده و نتیجه اینکه اغلب آنها انزوا و به کنج خانه رفتن را به حضور در جامعه ترجیح می دهند. سازمان صدا و سیما جهت فرهنگ سازی و رفع چنین مشکلی تا کنون چه کرده است؟ تقریبن هیچ… (باز هم تاکید می کنم معرفی ناقص و ناشیانه ی تعدادی معلول موفق در شوها و برنامه های مناسبتی جهت پر کردن دقایق خالی برنامه ی مختلف تاثیر چندانی در بهبود عموم معلولین مملکت ندارد) مورد دیگر چرا اثری از معلولین ناموفق در تلویزیون نیست. اینکه چرا موفق نبوده اند و  چه شد که بعد از معلولیت به آسیب های عدیده ی دیگری در زندگیشان گرفتار شدند. متاسفانه من بارها شنیده ام برخی معلولین بعد از اینکه دچار آسیب شده اند و با گذر زمان نتوانسته اند زندگیشان را به اصطلاح جمع و جور کنند گرفتار اعتیاد به قرض های اعصاب بشدت مضر و حتی مواد مخدر شده اند. سازمان صدا و سیما جهت طرح مشکل و ارائه ی راهکارهای مناسب و ایجاد خودباوری در معلولین چه کرده است؟ جواب را همه ی شما میدانید...

نهایتا امید است فرهنگ سازی و حضور افراد دارای معلولیت و مسئولینی که در این زمینه باید پاسخگو باشند و همچنین کارشناسان تحصیلکرده و خبره در این زمینه در رسانه های نوشتاری و تصویری نمود بیشتری پیدا کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد